לימוד עקרונות האיסלאם

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע ללימוד בעיון בעלמא (לא להעמיק ממש וכו') על ה"מצוות" וכד' של האיסלם (מתוך ספר של אנשים שאינם מאמינים באיסלם..)
האם יש בכך איסור? שהרי לא מדובר בעבודה זרה ממש כמו הנוצרים…
יש לי ספר שעוסק בדתות שונות (בחלק של המצוות של הנוצרים ושאר ע"ז אני לא צריך להסתכל) וזה נושא מאוד מעניין ולכן אשמח לשמוע את תשובתכם…
תודה מראש.

תשובה:

ככל שאין בכך צורך מיוחד ודאי יש להמנע, שכן גם אם זה לא עבודה זרה ודאי יש בזה כפירה גמורה, שהרי הם מסלפים את התורה לגמרי, וגם ממציאים נבואות והוראות שמימיות. בתשובות הריב”ש (סי’ מה) כתב, שאף ספרי הטבע שיש בהם דברי כפירה נגד אמונה בו יתברך ובהשגחתו וכו’ יש בזה משום ספרים חיצוניים, ואף הקריאה בלבד אסורה אף אם אינו מאמין בדבריהם, פן יטו את לבבו להאמין בדבריהם, כמו שקרה לאלישע אחר, וכמבואר בפ”ב דחגיגה.

גמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על המענה.
    בנוגע לחלק מדברי הריב"ש שהבאתם, האיסלם לא צריך להיות בעיה…
    זה לא כפירה נגד האמונה בקב"ה ולא בהשגחתו…
    יש דברים נוספים שכתב שמהווים בעיה?

  2. וודאי שזו הכפירה…
    השאלה אם יש בעיה מעיקר הדין לקרוא דבר שרק מציג את אמונתם ומצוותיהם… (בהסתייגות מסויימת כמובן)
    אגב רוב דבריהם כמעט וחופפים ליהדות בנוגע לעקרי האמונה כידוע