הוסיפו לו בהזמנה מוצר שלא הוזמן

שאלה:

קניתי לפני קצת יותר מחצי שנה מצעים וזה הגיע במשלוח יחד עם מגבות תואמות למרות שלא הזמנתי מגבות, רציתי להחזיר לחנות את המגבות, אולם דחיתי את זה ולפני כחודש הלכתי להחזיר להם אותם, אך הם אמרו שכבר אין להם את הסט הזה כמעט שנה וממילא אין להם מה לעשות עם המגבות, אז שאלתי אותם האם אני צריכה לשלם ע"כ (היות וזה היה הטעות שלהם ולא שלי) והם אמרו לי שאשאל רב. שאלתי האם אני צריכה לשלם עבור המגבות.

תשובה:

שלום וברכה,

הדרך הטובה שתרכשי את המגבות ותשלמי שני שליש מהמחיר שדרשו בתחילה.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה אין אפשרות לחייב את הקונה לרכוש את המגבות ויכול הקונה להניח את המגבות בחנות. מאידך יכולים בעלי החנות לדרוש מהלקוח שאם לוקח את המגבות שישלם מחיר מלא.

במקרה זה שאירע טעות ורוצים בטובת שני הצדדים ראוי שהקונה יירכש את המגבות וישלם שני שליש מערכם, כיון שהלקוח נהנה מהגבות, ומאידך לא תיכנן לקנותם, ולכן ישלם כדין יתומים שהניח להם אביהם פרה ושחטו והתברר שהפרה הייתה שאולה שמשלמים היורשים דמי בשר בזול מדין נהנה – כשני שליש.