בורר במשחקים

שאלה:

שלום הרב

בשבת לאחר הסעודה אני מטאטא את הסלון ותחת השולחן ועושה ערימה אחת של משחקי ילדים וכד'.
הערימה מלאה במשחקים כגון קליקס מקליקונים לגו פלימוביל כדורים בימבות חד פעמי עטיפות ארטיקים סכו"ם רב פעמי טישו פירורי לחם וחתיכות סלט וכו'…..
השאלה איך אני יכול לפנות את הערימה מבלי להכשל בבורר?
חלקים גדולים כבימבה וכדורים חלקים גדולים בפלימוביל (כגון רכב גדול או מטוס) האם אפשר להשימם מיד במקומם כי הם ברורים ועומדים?
האם להניח מיד במקום דינו כמו לאלתר או רק אם משחקים בו?
אשמח לתשובה מפורטת..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

דברים גדולים כמו כדור גדול ובימבה אינם חלק מהתערובת ומותר להוציא, אבל משחקים קטנים כמו אלו שמנית בהחלט מעורבים זה בזה, ואין למיינם. להניח במקום לא נחשב לאלתר, רק אם משחקים מיד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם מותר את לפנות את כל המשחקים לארגז אחד מבלי למיינם, כולל חלקים קטנים שמעורבים בליכלוך ולטאטות את הליכלוך הנשאר לפח?

  2. אסור לברור! כתבת שאתה מרים את המשחקים עם הליכלוך, אלא שליכלוך שנשאר על הריצפה אחרי שהרמת הכלל לא הבחנה, אין איסור לנקות, ואין חיוב לערבו עם המשחקים.