מה ללמוד

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני מעוניין כעת ללמוד נושאים שונים באבן העזר וחו"מ ,נושיאם מסוימים ביורה דעה כבר למדתי כמו: מזוזה,בישולי גויים,טבילת כלים
בחלקים כמו אבן העזר וחושן משפט אני מעדיף ללמוד את הגמרא עצמה וספר הלכתי הקשור לאותו נושא עם עדיפות שיהיה עפי סדר השולחן ערוך
למשל כעת אני מתחיל בעז"ה ללמוד בבא מציעא פרק אלו מציאות ובצמוד ספרים:אור ההלכה אבידה ומציאה +דרכי חושן של הרב יהודה סילמן.
רציתי לשאול אם הרבנים יוכלו להמליץ בדומה על נושאים מסוימים ובהתאם ספרים טובים שקשורים לאותה מסכת.

מקווה שהייתי מובן..

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן ללמוד פרק ב' במסכת ב"ב ואח"כ הלכות נזקי שכנים. סימנים קנג-קנו.

פרק השואל – שמיני במסכת ב"מ. ואח"כ הלכות הלכות שאלה סימנים שמ- שמז.

פרק שביעי בב"מ ואח"כ הלכות שכירות פועלים סימנים שלא – שלט.

פרק שישי ב"מ ואח"כ הלכות שומרים.

אפשר גם ללמוד סוגיות ממסכת סנהדרין ואח"כ הלכות דיינים סימנים א-כז. וכן מסכת מכות ואח"כ הלכות עדות סימנים כח – לח.

הרבה הצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    הם הרב יכול להמליץ על נושאים גם באבן העזר ויכול למקד גם באילה פרקים בגמרא וספרים טובים הקשורים לאותו נושא (עדיפות לספרים על סדר השו"ע)

    תודה ויישר כוח

  2. ספר 'סיכום הלכות', מסכם לפי סדר השו"ע, סעיף אחר סעיף כולל נידונים רבים מפוסקי זמנינו, על חו"מ יש רק על אבידה ומציאה, אבל באו"ח ויו"ד יש כמעט על כל הנושאים.
    מומלץ מאוד!!
    זה המספר של המחבר