הוכחת יהדות למי שאין בידיו מסמכים

שאלה:

שלום! אמא שלי יהודיה וגם סבתא שלי מצד האמא היא יהודיה לכן גם אני יהודיה. אמא שלי עלתה לארץ לפני 30שנה ונראה לי ששום מסמך לא שרד. סבתא שלי נפטרה ונקברה בבית קברות יהודי. שארצה להתחתן ברבנות יבקשו הרבה מסמכים ואין לי אותם מה עליי לעשות? תודה!

תשובה:

שלם רב,

אכן כדי להוכיח יהדות צריכים מסמכים המוכיחים יהדות. אין אפשרות לאשר יהדות רק על סמך סיפורים וכד'. כך זה בכל מערכת מתוקנת, סטטוס של אדם מאושר רק עם מסמכים וכד'.

היום ישנם הרבה אפשרויות לסייע גם למי שאין בידו מסמכים. ראשית יש את ארגון 'שורשים' שלפעמים יכול לסייע לאיתור מסמכים רלוונטיים. ויש גם אופציה של הוכחת יהדות באמצעות דנ"א. היום הרבנות עשויה להכיר גם בהוכחת יהדות דרך הדנ"א. למיטב ידיעתי ישנם הרבה מאד אנשים שכבר קיבלו אישור יהדות ברבנות דרך בדיקות דנ"א כשלא היו בידם מספיק מסמכים וכד'.

ניתן לפנות למכון סימנים הם עוסקים בכך.

בהצלחה