תביעה בערכאות נגד שליחת הודעה

שאלה:

יצא חוק שאם שולחים לי sms שהוא ספאם נגד רצוני אפשר להגיש תביעה ולזכות עד 1000 ש"ח בתביעה, השאלה האם מותר להגיד את התביעה הזאת למרות שהיא בערכאות?
התהליך הוא שאני ממלא טופס באינטרנט באיזה חברת עו"ד והם עושים את העבודה בשבילי..?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להגיש תביעה בערכאות או לשלוח עו"ד שיגיש תביעה בערכאות. ושני סיבות יש לאסור את התביעה. א. אסור לתבוע בערכאות אלא צריך לתבוע בבית דין תחילה. ב. התביעה עצמה היא לא מעוגנת בהלכה, אין חיוב לפי הלכה לשלם 1,000 ש"ח עבור שליחת הודעה. נמצא שבתביעה זו יש בה גם איסור של מרים יד בתורת משה וגם איסור גזל.

בהצלחה.