שמיטה בחצר שנמכרה

שאלה:

מכרתי דירה עם חצר שיש בה צמחיה ועצים. המכירה אורכת מספר חודשים מרגע קבלת התשלום הראשון עד האחרון. באמצע התהליך התחילה שנת השמיטה. בפועל אני כבר לא גר שם מלפני תחילת השנה, ולא אגור שם יותר אפילו שהתהליך עוד לא הסתיים. האם ומה עליי לעשות מבחינת השמיטה בחצר שם ?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך: יש משהו שנדרש ממך לעשות מבחינת הרוכשים? יש שם עצי פרי שיש צורך להפקיר את פירותיהם? כל מה שנדרש לעשות בשמיטה תעשה, כיון שהכל עדיין שלך עד מסירת המפתח.

ברכה ןהצלחה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה,
    וסליחה, לא הסברתי מספיק טוב.
    הרוכשים כבר קיבלו את הדירה באופן של שכירות לכמה חודשים לפני הקנייה, כלומר המפתח כבר אצלם כמה חודשים. אבל זה לא בחוזה שכירות בפני עצמו אלא כחלק מחוזה המכירה. מה הדין ?

  2. בעצם נתייחס לחצר כשכורה לכל דבר וענין, עליך לדרוש מהם שלא לעסוק במלאכות האסורות בשמיטה, ולקבוע איתם שישאלו רב המוסכם עליהם מה לעשות, ומעבר לכך מה יעשו זה אינו ענינך.