קיבלתי לדרמן מהצבא

שאלה:

שלום בהיותי בצבא הביאו לי לדרמן ששיך לצבא ללא רשות ולקחתי אותו על דעת שאני לוחם ומשתמש בו לצרכים צבאים אני כרגע חייל במילואים האם חייב להחזיר ואם כן איך אוכל להחזיר לאדם שלא מוחזק בירא שמים שברור שיקח לעצמו

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לנהוג לפי הכללים של הצבא, אם לפי הכללים אתה חייב להחזיר את הלדרמן גם כשאתה משרת במילואים – עליך להשיב. יש להשיב לאחראי שממונה על כך, ובכך אתה נפטר מחובתך, ולא משנה אם יש לו יראת שמים או לא, אתה צריך לעשות את חובתך.

בהצלחה וגח"ט.