מה צריך לברר לפני שמתארחים בבית מלון בשבת?

שאלה:

שלום רב אני רוצה בבקשה לשאול לגבי אירוח במלון באופן כללי, מצד אחד אני יודע שזה דבר נפוץ וקיים ואנשים דתיים מתארחים בבתי מלון בשבת , ומקיימים כנסים והרצאות (מה שמעיד שאירוח שכזה יכול ללכת "חלק") וכו' ומצד שני כשהולכים באופן פרטי עם המשפחה לא כל כך ברור מה הם כללי הברזל שצריך לשמור לפני ובזמן השהיה במלון.
אנסה לחלק לכמה שאלות שעלו לי:
בהנחה שאנחנו הולכים למלון לפי העיר שבה אנחנו רוצים להתארח בה ולא לפי מלונות ששמענו מאחרים שמתאימים לאירוח בשבת , איך בכלל מבררים אם המלון מתאים לאירוח דתי בשבת?
כלומר , האם פשוט מתקשרים לקבלה ושואלים אם זה מתאים? הרי יש כל מני תת שאלות שצריך לשאול , לא?
כמו, האם האוכל כשר? איזה כשרות?
האם יש מקום שנשים יכולות להדליק נרות שבת?
האם הדלת בכניסה לחדר היא אלקטרונית או מכנית?
האם יש שעון שבת לכיבוי האורות בלילה ולהדלקתם ביום?
וכאשר שואלים את כל השאלות האלה האם בכלל אפשר לסמוך על תשובה חיובית?
הרי כאשר נהיה במלון לא נוכל לתקן מה שצריך בזמן שבת, כמו ששמענו בכל מני דרשות של רבנים שמזהירים, שאם בצאתו מחדר מסויים המתארח מפעיל איזה מכשיר חשמלי ייתכן ויצטרך לבלות את כל השבת באותו חדר גם אם זה שירותים (אלא אם כן יש גוי שיעזור ).
וזה מוביל אותי לשאלה נוספת- האם צריך שיהיה רב נוכח במלון לצורך שאלות שכאלה?
האם נוכחות של רב במלון בשבת משמע שלא צריך לדאוג מראש לגבי שאר עניינים הלכתיים? ולשאול אחד אחד פרטנית?
אלו כמה מהשאלות שעלו לי ואשמח למענה, רציתי לשאול גם לגבי אירוח בחגים אבל יש לי הרגשה שלכל חג צריך מדריך שלם משלו :)
שנזכה להתארח ולשמוח,
שבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

שאלת בהחלט את השאלות הנכונות, הטוב ביותר הוא לברר זאת בקבלה ולבקש מס' טלפון של האחראי ולא לסמוך על הפקידה בטלפון שאינה מבינה בדרך כלל במה מדובר. כשרות מהודרת זה דבר ראשון וזה גם ביום חול, אבל זה לא מבטיח שום דבר לגבי השאר, הם לא עוסקים אלא באוכל בלבד.

בהצלחה