לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להתפלל לכיוון ירושלים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם חובה להתפלל ולקדש וכו' רק עם הפנים לכיוון ירושלים ? או שזה לא חובה גמורה ?
העניין הוא שהבית שלנו ממוקם כך שהחלון בחדר שלי נמצא בכיוון ההפוך לירושלים וכך גם בפינת אוכל אז מאוד בעייתי ולא נוח לי לשנות כיוון בגלל המיקום של הריהוט והחלונות. האם זה בסדר שאמשיך להתפלל ולקדש בכיוון ההפוך לירושלים רק בשל הרגל ונוחות ?

תשובה:

התפילה לכיוון ירושלים היא רק בתפילת שמונה עשרה. בכל שאר הברכות התפילות הקידוש וכו', אין ענין כזה. ובתפילת שמונה עשרה זה אכן חיוב.

שבת שלום.