בשר משחיטות של מערכות הכשרות המהודרות

שאלה:

שלום וברכה,
אדם שלא אכל בשר ועופות למעלה משנה וחצי(חוץ משחיטה פרטית)בגלל שהוא שמע שיש בעיות בכשרות.ועכשיו הוא רוצה לחזור לאכול לאכול בשר ועופות גם משחיטות תעשיתיות,האם הוא צריך לעשות התרת נדרים או משהו כזה?(הוא לא נדר לא לאכול משחיטה תעשייתית,פשוט הקפיד לא לאכול),או שיכול פשוט לאכול חופשי?
וגם הייתי שמח לדעת איזו כשרויות של בשר ועופות הרבנים ממליצים.

תשובה:

כיון שזה סוג של נדר בטעות, היות ולא סתם החמיר על עצמו, אלא הושפע מגורמים שאינם מביני דבר, אין צורך בהתרת נדרים.

אני בביתי אוכל משחיטת הבד"ץ עדה חרדית, הרבנים לנדא ושבח רוזנבלט, שארית ישראל והרב רובין.

שנה טובה וגמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה מהרב אך, להבין דבר ומבלי לזלזל או להוציא לעז חלילה על הכשרויות המהודרות, נכון אמנם כי הכשרויות מהדרין מקפידים וכו' אך האם אין עדיפות במשחטות הפרטיות? האין זה בתורת הידור על הידור? אין שם שום הקפדה וחומרה נוספת שלא קיים בד"כ בשחיטה הסיטונאית על כל הקפדותיהם וחומרותיהם?

  2. לפעמים יש עדיפות ולפעמים גריעותא, תלוי מי שוחט ומה ידיעותיו, אבל דקדקתי היטב בלשוני, לא כתבתי שאין הידור, כתבתי שכיון שהסיבה שהוא עשה זאת היא בגלל שהטעו אותו גטרמים מסוימים, זה נדר בטעות.

  3. יש מקום לחילוק בין אשכנזים לספרדים בדבר?
    כלומר יכול להיות שהכשרות הזו טובה מאד לספרדים (כי זו כשרות ספרדית) ולאשכנזים עדיף שלא?