ניכוי דמי לימודי קורס ממעשר כספים

שאלה:

אשתי למדה תואר במהלך העבודה בכדי להתקדם בעבדותה ושלמנו עליו 30,000 ש"ח בתשלומים, כעת (אחרי שסיימה את הלימודים) התקדמה לעבודה שלא היתה מתקבלת אליה ללא תואר זה(עם הכנסה גבוהה יותר)
האם כעת אנחנו יכולים לקזז את דמי התואר מחשבון ההכנסות (כהוצאות עבודה) לצורך המעשרות.
אציין שיש לנו "חוב" גדול למעשרות גם כמה חודשים אחורה, אבל וודאי שלא על כל תקופת הלימודים.

תשובה:

לכאורה אפשר בהחלט לקזז סכום זה מחשבון ההכנסות, זה בעצם הוצאה שהיא עשתה לצורך העסק.

עצה טובה, לעולם אל תשאר בחוב למעשרות, כי זה כמו כדור שלג שקשה לעוצרו, וכשזה מצטבר קשה לשלם. אם משלמים מיד כשמקבלים את ההכנסה, לא מרגישים את זה בכלל.

ברכה והצלחה ושפע גדול.

שבת שלום.