חילול שבת בשיחה בטלפון ללא מגע יד

שאלה:

שלום
אשה שמקבלת שבת בהדלקה 20 דקות לפני השקיעה, ובדיוק אחרי הדלקת הנרות הזו הבן שלה מארה"ב מתקשר אליה, ששם עדיין לא שבת. האם הבת של האשה (שהבת עדין לא קיבלה שבת) יכולה ללחוץ על הטלפון ולענות לשיחה בעבור האמא והאמא תדבר עם הבן דרך שיחת וידאו? האם בשיחת וידאו האמא עושה חילול שבת או שכיון שהיא לא נוגעת בכלום זה בסדר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש בזה חילול שבת גמור, שהרי היא עושה הרבה מאוד, היא מסריטה את העצמה בוידיאו… אין הבדל בין פעולה שאדם פועל בידיו, למה שהוא פועל בפיו או בתזוזת גופו.

יש לדבר עם הבן שישים לב טוב לשעות ויתקשר שעתיים לפני שבת בניחותא וישוחח עם אמא בנחת ובשמחה.

אם הוא לא יתקשר היום עד 14:00 תתקשרו אתם אליו!

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכל צילום יש גם נושא של כתיבה [שאינה מתקיימת האסורה מדרבנן], ונראה שגם סגירת מעגלים חשמליים. אגב הארכנו בענין לגבי מצלמות אבטחה בשבת, תעיין לפי החיפוש באתר.