תרופות ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה
אישה הנוטלת כדורים למניעת הריון, כיצד תיטלם ביוה"כ הבעל"ט?

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר כיון שזה בדרך כלל כדור שלוקחים פעם ביום, לקחת אותו באיזור השקיעה, וכך גם ביום כיפור לוקחים אחד אחרי סעודה מפסקת ואחד מיד לאחר הצום והרציפות אינה מתקלקלת, לכתחילה כדאי לעשות בשעה דומה כל יום, אבל הקדמה או איחור של שעה שעתיים זה לא מה שישבש כאן. בשעת הדחק אפשר לקחת ללא מים, ובשעת הדחק גדול עם מעט מאוד מים מרים [פחות מכשיעור עם קמצוץ קל של מלח בפנים].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בכדור מסוג נורידיי שממליצים באופן גורף ליטול כל יום באותה שעה, בד"כ היא נוטלת את הכדור בשעה 9 בערב כך שההקדמה תהיה גדולה מידי. האם זה נקרא מספיק שעת הדחק? בנוסף אם היא נוטלת אותו בלי מים האם אפשר להעזר ברוק ע"מ לבלוע?
    תודה מראש

  2. מותר להעזר ברוק. אבל כיון שיש לנו עוד שבוע, הייתי עושה מאוד פשוט, הערב לקחת ב8:30 [הריני להבטיחתך נאמנה שחצי שעה לא משנה..] ומחר ב8:00 וכן הלאה וסגרנו את הענין.