עוגה חלבית בתנור בשרי

שאלה:

לפני שעה וחצי אשתי אפתה בתנור בשר. וכעת הכניסה עוגה חלבית על תבנית חד פעמית שמונחת על תבנית בשרית. האם יש בעיה?

תשובה:

בודאי יש בעיה! כדי להתיר להכניס עוגה חלבית לתנור בשרי, צריך לנקות אותו היטב ולהמתין 24 שעות ללא שימוש בשרי. לבני אשכנז יש גם לעשות ליבון קל, להפעיל 40 דקות את התנור ריק על חומו המירבי ורק אחר כך להכניס את העוגה החלבית. כרגע אם התנור נקי ניתן לאכול בשעת הדחק את העוגה אבל התנור והתבניות צריכים הכשרה. ואם אינו נקי אין לאכול את העוגה.

ערב טוב.