משפחה

שאלה:

שלום וברכה .אנחנו משפחה אפשר לומר חרדית ולמה אני אומר כך כי לא כולם מקפידים על שלוש תפילות ביום וברכות על כל דבר שאוכלים .יש לנו ילדה מתחת לבכור נשואה פלוס 2 שהיא פוחדת למשל מאזעקות נכנסת ללחץ הוא מגיעה אלינו להורים כי ישל לנו ממד .שאר הילדים שבבת לא רואים את זה בצורה טובה .המקרה האחרון היא עקרה שן בינה וסבלה מהקפא מיגרנה קשים עד כדי שהיא הגיעה לחדר מיון אנחנו ההורים משתדלים לעשות הכל לעזור לה שאר הילדים לא מקבלים את זה בצורה ראויה .מה עלינו לעשות אני האב לא רואה את זה בעין טובה אני מנסה להסביר שזאת אחות וצריך להבין באיזה מצב היא נמצאת כרגע אבל לא מתקבלים .הבת והילדים לא לוקחים את המיטות שלהם וגם לא את האוכל שלהם אדרבא עים קונים מכסף שלהם לבית כדי שלא יחסר האם אנחנו בתור הורים מחליטים מי יגיע לבית נקודה .או מה עלינו לעשות מדובר בילדים גדולים תודה

תשובה:

בודאי אתם בתור הורים מחליטים מי בא הביתה ומי נמצא, וגם אם היו לוקחים להם את המיטות, הכל של ההורים וההורים קובעים. רק תסביר בצורה נעימה והחלטית, שכך החלטתם ואתם מבקשים שכולם יכבדו בצורה נעימה ויבינו שאדם בא לעולם כדי לתת לשני ולא כדי לקבל.

הנושא רחב מאוד והייתי מציע לך ללכת לייעוץ מקצועי ביחס להתנהלות עם הילדים בבית, באופן כללי ולאו דוקא בשאלה ספציפית זו, לא ניתן להקיף את הענין בכמה שורות אינטרנט.

בשורות טובות ורוב נחת.

שנה טובה ומבורכת.