מזוזות ושלום בית

שאלה:

יש לנו דירה עם מזוזה ישנה.
המזוזה הישנה מחוברת בכניסה הראשית לדירה הזאת, -ואי אפשר להוריד אותה בלי לשבור את בית המזוזה שנעשה בעבודת-יד ויקר לבני-הבית/דירה [יתכן שחיוני לשלום-בית-טוב-יותר.].
-לכן שאלה:
האם מותר להשאיר את המזוזה הישנה מחוברת [למרות שאולי הקלף-מזוזה נפסל במשך הזמן.]. -ולהוסיף בית-מזוזה עם קלף-מזוזה חדש -ליד המזוזה הישנה ?
או שקיים בזה
איסור-בל-תוסיף ?
או איסור אחר ?

תודה,

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר להוסיף עוד מזוזה בגלל איסור בל תוסיף, אבל אני בטוח שברוח טובה ניתן לשכנע לבדוק את המזוזה. נניח אשתך עשתה את הבית מזוזה, תתייעץ איתה מה כדאי לעשות, ותציע לה שהיא תפרק את הבית מזוזה, כך גם אם זה ישבר חלילה, היא לא תכעס. נראה שעם קצת יצירתיות תוכל להביא את המזוזה לבדיקה בלי לפגוע בשלום בית.

בהצלחה