לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כואבי עיניים בצום גדליה

שאלה:

מה ההגדרה של כואבי עיינים לפטור מצום. מי שיש לו דלקת בעין פטור מצום? מה הקשר בין הדלקת לבין הצורך באוכל? ומה הדין מי שיש לו "שעורה" בעין, והאזור של ארובת העין מגורה וכואב

תשובה:

ההגדרה של כואבי עיניים נאמרה רק בתענית אסתר, בשאר צומות רק חולה שנופל למשכב פטור מלצום. אם ההרגשה מחמת הכאב שצריך לשכב זה פוטר מלצום. הרעיון הוא שהגוף כדי להגבר על המחלה זקוק למזון ולכן על חולים לא גזרו. אמת הדבר שיש דעות שגם צום גדליה קל מי"ז בתמוז בכך שיש סוברים שיש לו דין של צום נדחה, כיון גדליה נהרג בראש השנה ולא בג' בתשרי.