ספרדי במנין אשכנזי

שאלה:

שלום לרב, האם ישנה בעיה הלכתית שספרדי יתפלל במנין אשכנזי? (כי לצערי אני נאלץ לקבוע את תפילתי בבית כנסת אשכנזי בתפילת שחרית מטעם קצת מוזר שאני אדם בישן מאוד וכשאני כספרדי נמצא במקום שכולם אשכנזים אני פחות מתבייש וכן מנהגם להגיד בקול את כל התפילה אז אני 'נבלע בהמון' מה שנקרא) ובכלל האם דבר זה יכול להיחשב כאבק לשון הרע שפירושו אמירה המשתמעת לשתי פנים וכמו כן כאן שאפשר חלילה לזהות זאת כאילו אני נותן דופי חס ושלום בתפילה עם ספרדים ובפרט שכן אפשר לזהות לפי הסגנון שאני ספרדי.

ברכת גמר חתימה טובה לכל רבני האתר האהובים שאני מלא הכרת הטוב אליכם.

תשובה:

אין שום בעיה, תתפלל היכן שנוח לך להתפלל, ואין כאן שום חשש לשון הרע.

ברכה והצלחה ושנה טובה ומבורכת.