מעשרות מגרוע על טוב

שאלה:

שלום וברכה
כשמפרישים מעשרות, האם מותר לקחת מתוך ארגז הירקות פרי שאינו ראוי לאכילה, ולהפריש אותו על כל הארגז?
תודה רבה

תשובה:

הפרשה מן הרע על היפה מועילה בדיעבד, ויש אומרים שבזמנינו שהתרומה אינה נאכלת אפשר גם לכתחילה, אבל פרי שכבר אינו ראוי לאכילת אדם אפילו בדוחק אין להפריש אותו, וזה לא מועיל אפילו בדיעבד.

מקורות:

ראה רמב"ם תרומות פרק ה הלכה א. וראה חזון איש דמאי סי' טו שכאשר אינו ראוי לאכילה פוקע ממנו חיוב תרומות ומעשרות.