למרוח משחה על בעל חיים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש לנו כלבה בבית שיש לה בעיה כזאת שבמקום מסויים יש לה דלקת עור כזאת שגורמת שהיא תלעס את המקום והיא נהיית חסרת פרווה במקום הזה
השאלה היא כזאת אם הביאו לנו משחה כזאת שצריך למרוח עליה פעמיים ביום פעם אחת בבוקר ופעם בערב במשך שבוע במהלך השבוע זה מסתדר אבל השאלה לגבי שבת אם נגיד ביום שישי בערב אני שם לכלב את המשחה לפני כניסת שבת
ויוצא שאני צריך לשים ביום שבת פעם אחת בבוקר את המשחה ופעם אחת בערב
האם זה מותר בשבת לשים לכלבה את המשחה
מחילה מהרב אם זה שאלה קצת מוזרה כי בעיקרון שאלתי את קו ההלכה ואמרו לי שאסור רציתי לשאול אם יש לכם איזה היתר בכל אופן כי בעיקרון היה לנו מקרה פעם אחת שהיינו צריכים להביא לכלבה טיפול תרופתי באופן קבוע ושאלו אותי אם זה אפשרי לנסות לוותר על שבת בבוקר וזה גם לבעיות שהטיפול לא עבד משהוא
וגם לגבי המשחה הזאתי שבת אחת בבוקר לא שמנו לה את זה לאחר שבוע שמרחנו לה את זה וזה עדיין חוזר אנחנו עכשיו צריכים להביא אותה לוטרינר וסביר להניח שיגיד לנו להמשיך לשים לה את המשחה האם יש היתר למרוח על בעל חיים בשבת את המשחה הזאת?

תשובה:

אין היתר. מריחת משחה אסורה משום ממרח, גם לבני אדם מותר רק במצב של חולי, והיתר זה אינו קיים בבעלי חיים, בודאי לא בסיטואציה הנוכחית. אני מניח שאם אמרו לכם לשים אתה משחה שבוע, אם תתחיל במוצאי שבת עד יום שישי תקבל את האפקט הרצוי.

רפואה שלמה.