השארת ספר קודש פתוח

שאלה:

שמעתי שמותר להשאיר ספר קודש פתוח כל עוד עדיין לומדים או מתפללים בחדר, האם זה נכון? ואם לא אז האם צריך לסגור את הגמרא גם כל פעם שאני יוצא לשירותים או לשתות משהו בחוץ?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג שכאשר יוצאים לרגע קצר שירותים וכדומה, משאירים פתוח.

מקורות:

כן הכריע בערוך השלחן יו"ד סי' רעז. אמנם בכף החיים פאלג'י סי' כ ס"ק יא אוסר, אולם ראה גנזי הקודש פרק ב שהביא מהגר"נ קרליץ שהמנהג בזה כבעל ערוך השלחן, בשם הגרי"ש אלישיב שם כתב שבאותו חדר כשהולך להביא ספר מהארון וכדומה ישאיר פתוח, אבל אם הולך לבית הכסא וכדומה, לחדר אחר ולצורך אחר יסגור קודם את הספר או יכסה.