חיקוי אדם נחשב לשון הרע?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
אדם שאומר בדיחה על חבירו שלא היתה [עושה חיקוי וכדומה]
האם נחשב כדיבור לשון הרע
ואם כן האם חייב לבקש ממנו סליחה במקרה שזה אדם שלא מדברים איתו הרבה שבמקרה שנאמר לו את זה סביר להניח שזה סתם יגרום למתח]
והאם זה גורם לאבד את הזכויות שלו בכך שאומרים שמי שמדבר לשון הרע מאבד את זכויותיו לחבירו

תשובה:

להציג אותו באור נלעג זה לשון הרע, אבל אם זה לא מוריד בכבודו, סתם חיקוי, כמו שאדם נניח מחקה את ראש הממשלה או איזה ראש ישיבה, שהחיקוי הוא סתם אומנות מענינת שאינה מורידה בכבודו של אותו אדם זה לא בעיה.

לגבי לבקש סליחה כאשר זה רק יצער אותו, נחלקו הדעות, מחד גיסא לשון הרע הוא אחת העברות שבין אדם לחברו שאין יום הכיפורים מכפר עליהן ללא תשובה, ומאידך, אותו אדם מאוד יפגע אם ישמע שמדברים עליו דברים רעים, ובכל מקרה תגרם לו מכך אי נעימות מרובה, ולא הגיוני שכדי לכפר על חטא נגרום לו אי נעימות זו. לכן המנהג המקובל הוא שלא מבקשים על חטא זה סליחה אלא רק חוזרים עליו בתשובה בינינו לבין הקב”ה ובעז”ה יתכפר.

מקורות:

ראה מועדים וזמנים ח”א סימן נ”ד בשם הגר”י סלנטר