תפילות ראש השנה וכניסת ויציאת החג 2021

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליט"א,
זו פעם ראשונה שלי שאשמור את חג ראש השנה ומקווה שאצליח בעזרת ה' יתברך לשמור את כל החג.
אז רציתי לשאול – מתי נכנס ויוצא החג? האם זה 3 ימים? שמעתי יש יציאת ראש השנה א' ויש יציאת ראש השנה ב' אני לא הבנתי את זה כל כך, אשמח ממש להסבר!
ולגבי תפילות ראש השנה, אני רוצה היום לשמוע תקיעת שופר, באיזה שעה בערך אני צריך להגיע לבית הכנסת בשביל לשמוע תקיעת שופר ולהתפלל ?
תודה רבה לכם!

תשובה:

שלום וברכה ידידי, אשריך שזכית לשמור את ראש השנה היום הגדול והנשגב!

החג נכנס היום יום שני בשעה 6:35, והוא נמשך יומים, עד יום רביעי בשעה 7:31.

תקיעת שופר היא בבוקר, לפני ובמהלך תפילת מוסף, תתעניין בבית הכנסת המקומי אצלכם מתי זה יהיה, בכל מקום שעות התפילה שונות.

ברכה והצלחה בדרכך החדשה!

שנה טובה ומתוקה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    ורציתי לשאול לגבי הדלקת נרות יום טוב, מתי יש להדליק נרות יום טוב?
    והאם מדליקים את נרות היום טוב מאש חדשה או מאש לאש
    תודה רבה ושתהיה שנה טובה ומתוקה!