שעת יציאת השבת

שאלה:

מי שנהג יותר מ ג' פעמים להוציא שבת לפי השיטות המחמירות:

האם אפשר לומר שמקסימום החומרא זה זמן רבינו תם שנמצא בלוחות )וצריך להוסיף על זה תוספת שבת ) ובכל מקרה אין שיטה יותר מחמירה כמו שיטת חזון איש לדוגמא-

בין בשעון חורף ובין בשעון קיץ? בין בארץ ישראל ובין בחוץ לארץ?
בין לאשכנזים ובין לספרדים או תימנים?

נכון הדבר?

תשובה:

יש שנוהגים 90 דקות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הבהרה:
    הכוונה לשיטת רבינו תם שיש 72 דקות ומקסימום 90 דקות מהשקיעה?

    18 דקות נוסף על ה 72 דקות מהשקיעה הרגילה בלוחות זמני השנה? כלומר, 18 דקות נוסף על הזמן של רבינו תם המופיע בלוחות זמני השנה?

    שקיעה- אני מתכווין לשקיעה הרגילה לפי שיטת הגאונים החולקים על רבינו תם.

    אין עוד שיטות?

    וזה לפי כולם- אין הבדל בין אשכנזים לספרדים או תימנים בשאלות אלו?

  2. נכון. והסר מעליך כל לחץ, אני חושב ששאלת זאת כאן באתר הרבה מאוד פעמים, נראה שיש לך סוג של חרדה מהדבר הזה, כדאי לעבוד על זה כדי שלא יפריע לך. שנה טובה ומבורכת.

  3. הבהרה:

    72 דקות ו90 דקות הללו, שהוזכרו כאן בשיטת רבינו תם- (שלוקחים מהשקיעה הרגילה של שיטת הגאונים) זה בדיוק או טווח שמשתנה בין שעון קיץ לשעון חורף וזה קצה הטווח המקסימלי הכי מאוחר?

    יש הבדל בין אשכנזים, ספרדים ותימנים בזה?