לעקוף את המתווך שהשקיע רבות בפירסום

שאלה:

אני מתווך דירות לקוח שלי ראה פרסום של מתווך אחר ומעוניין שאני אפנה למתווך ההוא ואומר לו שיש לי לקוח . כך שהלקוח שלי ישלם לי והמתווך השני יקבל מהמוכר. האם אין בזה בעיה של עני המנקף מכיון שהשקיע פרסום

תשובה:

שלום וברכה,

אסור ללקוח שהגיע ממתווך א' להציג את עצמו כאילו הגיע ממתווך ב'. ואסור למתווך ב' להציג כאילו הוא מביא אותו, והאיסור לא רק משום עני המנקף אלא יותר מכך, ברגע שהלקוח ראה דירה דרך המתווך ומסיים את העיסקה חייב לשלם למתווך את מלוא שכרו, ואם פונה למתווך א' שיציג את עצמו כאילו הוא מביא את הלקוח מונע את השכר שמגיע למתווך א', ועובר על איסור של לא תעשוק גו'.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן ובתגובות של השואלים.