התרת נדרים

שאלה:

קרובת משפחה מתחזקת שאלה אותי. לפני שנה היא עשתה בדיקה רפואית והבטיחה שאם הבדיקה תצא בסדר היא תתן סכום מסוים כל חודש לצדקה.

כעת שנה אחרי היא עומדת במילה שלה אלא שהיא מרגישה שזה בא מתוך חרדה, לא תמיד זוכרת אם נתנה ולכן גם הרבה פעמים נותנת יותר וזה הופך להיות מעיק וכו'. אין לה בעיה עם הסכום אלא שהיא רוצה להמשיך לתת מתוך הרגשה "נקייה" וטובה ולא מעיקה. התלבטנו ביחד אם עדיף לה להמשיך לתת אך לעשות הוראת קבע ובכך להיות בראש שקט, או שעדיף שתעשה התרת נדרים בפני 3 (כי קול נדרי לא מועיל כפי מה שהבנתי) ואז להמשיך לתת "בראש שקט". היא מפחדת גם מזה שאם היא תעשה התרת נדרים (במידה ובכלל אפשר למצוא לה פתח) אז המחלה תחזור.

מה לומר לה?

תשובה:

שתעשה הוראת קבע, זה ברור, ובמקביל שתעשה התרת נדרים. אמנם נדרי צדקה ובפרט נדר שנעשה בעת צרה אין מתירים אלא מדוחק, אבל כאשר זה גורם מצוקה רגשית קשה זה כבר דוחק…

שנה טובה ומבורכת ולזכור תמיד שבורא עולם הוא אבינו אב הרחמן ולא מישהו שמחפש אותנו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. עכשיו שאלה, מדובר בקרובת משפחה שמתחזקת וכעת צריכה 3 אנשים להתרה. אין לה כ"כ למי לפנות ולכן פנתה אליו למרות שגם אני לא מבין בתחום. אין לנו קרובים גברים שחזרו בתשובה ואני לא יודע לאן להפנו אותה לעשות התרה. מה לעשות?