התרת נדרים

שאלה:

אני מיואש לא עשיתי סליחות אחרונות וממילא לא עשיתי התרת נדרים. ככה להיכנס לראש השנה שאולי חלילה יש עליי נדרים או תפילה לא מתקבלת…..

תשובה:

ראשית, מה מביא אותך לחשוב שאם לא אמרת סליחות ולא התרת נדרין התפילה לא מתקבלת? זה בסך הכל מנהג, והוא ממש לא מעכב ולא עקרוני, העיקר תשובה והכנה ותפילה מכל הלב והמלכת ה'. שנית, עוד היום גדול, מה מונע אותך להכנס לבית הכנסת ולבקש משלושה אנשים שיעשו עבורך התרת נדרים? בקושי בוקר עכשיו…

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

תגובה 1