הלכות יום טוב (שימוש במיני בר)

שאלה:

שלום לכבוד הרב
מיני בר שהלחצנים פועלים באופן מכני
לגבי השימוש במים חמים ביום טוב שאין איסור בבישול המים הנכנסים האם מותר להשתמש בו למים חמים.
כמובן שאין בו חיישנים וכדומה (מה שיכול להיות במים הקרים) כיון שהמים החמים פועלים על טרמוסטט האם יש בזה היתר?

תשובה:

עצם הפעלת הטרמוסטט על ידי כניסת המים אסורה, כיון שזו אינה הבערת אש אלא סגירת מעגל חשמלי שאסורה ביום טוב. ברור שאין להקל בזה.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מקרב את הפעולה זה איסור גמור, הגם שזה גרמא, ולעיתים זה גם מידי וזה ספק פסיק רישא. אינני יודע מה קורה בשעה שזה פועל ואיך יודעים שהכל פועל, אני לא הייתי משתמש.