החלפת נרונים ופתילות ביום שני של ר"ה

שאלה:

שלום

מי שמדליק פמוטות עם שמן ופתיל צף, וכן תוספת נרות של נרונים שנמצאים בתוך כלים מזכוכית.
איך עליו לנהוג לגבי ההדלקה ביום השני, בעניין הפתיל צף, ובעניין הנרונים שנמצאים בכוסיות מזכוכית?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לשפוך לפח, כיון שהותר לטלטל מוקצה לצורך אוכל נפש, והדלקת הנרות מוגדרת כצורך אוכל נפש, כך הובא בט"ז ורעק"א וכך נהגו, ומחמת העומס העצום כאן באתר בערב החג אני מקצר [אני באופן אישי משתדל להמנע מכך, משום שבזמנינו שיש אור חשמל קשה קצת בעיני להגדיר כך את הנרות, יותר נראה לי שהם לכבוד ולא לעונג]. את הפתיל בתוך המצוף יש להכניס בערב יום טוב.

שנה טובה ומבורכת.