תרופת קשב בראש השנה

שאלה:

האם מותר לאדם (לא ילד) ליטול תרופת קשב בראש השנה אשר מועילה לו מאד לריכוז ותשפר את איכות תפילותיו בימים אלו?

תשובה:

אדם שמרגיש ממש אי שקט והדבר טורד אותו, רשאי לקחת כדור בראש השנה [וביום כיפור ללא מים], אבל כאשר המצב נסבל ורק גורם לחוסר ריכוז כרצוי, אין להקל בענין זה של נטילת תרופות בשבת וחג, אלא אם כן הרצף נדרש לצורך האיזון הכללי, וההפסקה יומים תגרום שיבוש גם אחר כך.

שנה טובה ומבורכת.