תענית ערב ראש השנה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב,
אדם שמתענה בערב ראש השנה מתי הוא מפסיק את הצום ואוכל בלילה עם כולם או בשקיעה או בזמן אחר?
תודה רבה!

תשובה:

המנהג הוא לצום בערב ראש השנה רק עד חצות היום. תענית זו אין צורך לקבלה במנחה של היום הקודם. אדם שרוצה להתענות כל היום צריך לקבל תענית במנחה יום קודם ואינו רשאי לאכול עד הלילה. אולם,  די לנו במנהגם של ישראל לצום עד חצות היום, וראוי לצום עד לאחר מנחה גדולה כדי שניתן יהיה לומר עננו ביום צום תעניתנו. התענית נהגו בה גברים ולא נשים חולים וחלשים, היא אינה חיוב אלא מנהג.

שנה טובה