פלטה בתנור- שימוש בשבת

שאלה:

יש בשנים האחרונות תנורים שיש בהם מצב פלטת שבת בו רק תחתית התנור מתחחמת בעוצמה קבועה ולא ניתנן לשינוי, כמו פלטה.
אם אני שמה רשת תנור/תבנית לפני שבת במקום של התבניות (15 ס"ממעל תחתית התנור)
מותר לי לשים שם אוכל לחימום בשבת (אשכנזים, כמובן שלא נוזל, כווונתי כמו מה שאני אשים בשבת על תבנית גבוהה והפוכה על פלטת שבת רגילה, השאלה היא מכייון שזה מקום סגור מחומם ואז האוכל יגיע בו לטמפרטורה גבוהה)
תודה רבה

תשובה:

זה לא יועיל כלל, הרעיון הבסיסי של נתינה על גבי כלי הפוך, הוא שבכך ניכר שלא מבשלים ואין מיחזי כמבשל, כיון שאתה עושה פעולה למיעוט החום, הניכרת לעיני כל רואה, כאן זה הרי השימוש הרגיל בתנור, זה מקום המיועד להנחת רשת עם תבניות, זה לא מועיל כלל.

כמו כן, כל עוד הכפתורים של התנור גלויים הוא נחשב כירה שאינה גרופה וקטומה, ואסור להחזיר לתוכו מאכל בשבת גם אם מתקיימים בו דיני חזרה, שהוא עודו בידו והיתה דעתו להחזיר וכו', ראה כאן.