מזמור שיר ליום השבת

שאלה:

שלום,
כתוב במזמור שיר ליום השבת "מאוד עמקו מחשבותיך" ובהמשך כתוב "איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת",
השאלה שלי אם "מאוד עמקו מחשבותיך" אז איש פשוט לא אמור לדעת ולהבין, לא צריך להיות טיפש כדי לא להבין, אז למה כתוב איש בער וכסיל?

תשובה:

שלום וברכה

זכית לכוון לשאלתו של האלשיך הקדוש שם על אתר, והוא משיב, שכוונת הכתוב כך: איש – גם מי שהוא בגדר "איש" שזה לשון חשיבות [בשונה מאנוש שזה לשון פחיתות, כמו מה אנוש כי תזכרנו], הוא בבחינת בער ולא ידע, ולא יוכל להבין את דרכי ה' שמאוד עמקו מחשבותיו!

שנה טובה ומבורכת.