דבר שאינו מתכוון בשמיטה

שאלה:

בנושא שמיטה , האם מותר אמירה לנכרי כמובן במקרים כמו בשבת פס"R [מח' ראשונים מה נפסק להלכה] , דבר שאינו מתכוין בשמיטה וכשזה פס"ר , האם מותר לעקור את כל הדשא כדי לשים דשא סינטטי ואם אני מביא גוי לעשות את זה ויכול להיות שדרך אגב ייפה קצת את שאר החצר בלי הוראה שלי אם מותר לעשות את זה ,

תשובה:

באופן עקרוני דבר שאינו מתכוון מותר גם בישראל בשמיטה, ובלבד שיהיה ניכר שאין כוונתו לכך, משום מראית העין, וכל שכן על ידי גוי, אבל שוב, כשאין חשש מראית העין.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה סי' נא אות י.