תנאי בתקיעת שופר / ברכת שנה טובה

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,
אבקש לשאול באופן כללי, ובפרט בדבר מי שאי"ה מעותד לתקוע ולהשמיע קול שופר כמה מספר פעמים בראש השנה ורוצה להתנות שרוצה לצאת ידי חובה בתקיעות היותר טובות מביניהן. האם יש מניעה כלשהי לעשות זאת?

ב. באינו יודע מנהג אבותיו כיצד עשיי'ת קול השברים, האם יוצא ידי חובה אם
יעשה בכל אופן שהוא רוצה?

ג. תודה רבה לכם הרבנים והדיי'נים ולכל תומכי האתר על מה שעשיתים למען השם ולמען כולנו בשנה זו העומדת לצאת. בעז"ה יתברך שתהיה לכולכם שנה טובה ומתוקה בכל!

בברכה,

תשובה:

1. אם אחרים שומעים ברכתו ותקיעתו ויוצאים בה ידי חובה אין בכך מניעה, ראה משנה ברורה סי' תקפט ס"ק יא.

2. יעשה כפי שנוהגים רבותיו או בני קהילתו עתה. אין טעם לעשות "מה שרוצים"…

שנה טובה ומתוקה, ימלא ה' כל משאלות ליבך לטובה ולברכה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה יעשה אדם שכל שנה שומע את התקיעות לפי מה שהבעל תוקע משמיע באותו מקום שבו הוא מתפלל באותה שנה? אין לו מקום מיוחד. כל שנה הוא בודק איפה הכי בא לו להתפלל באותה שנה והתקיעות לא מהווה עבורו שיקול. מקסימום לפני מנחה הוא ילך לשמוע עוד נוסח אם יסתדר לו. אבל ממש לא לעיכובא.