שמיטת כספים בתחילת שמיטה

שאלה:

שלום רב, קראתי שיש שמחמירים בכתיבת פרוזבול ולגבות חובות לפני ראש השנה שנת שביעית… יש מי שהוא שחייב לי כסף ואמר שיחזיר לי עד ראש השנה, ונשאר עוד יום והוא עדיין לא חזר אליי, אז אני בתפילת אמידה בבקשות, ביקשתי שה׳ יעזור לי להחליט האם להתקשר להזכיר לו, כי מצד אחד רציתי להדר ולא להכנס לשנת שמיטה אם חוב שמי שהוא חייב לי, מצד שני לא רציתי להלחיץ בן אדם, עכשיו אני חושב האם לא התקבלה עלי חומרה הזאת, כי אמרתי שהייתי רוצה להדר להיכנס לשנת שמיטה בלי חובות, בתפילה? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

המחשבות והתפילות שרצית שיפרע לך לפני ראש השנה ולא להיכנס לשמיטת כספים לא נחשב לקבלת החומרה, ואין צורך לחשוש והחוב שלו יהיה קיים גם אחרי שנת השמיטה. וגם אם נאמר שהתקבל החומרה ניתן לעשות פרוזבול [בע"פ בפני ג' אנשים] ואז אתה מקיים את החומרה שגם לשיטות אלו אין השמיטה משמטת.

בהצלחה.