ראש השנה

שאלה:

היי לשמחתי אני בבידוד בראש השנה ואצטרך להתפלל לבד. רציתי לשאול כמה דברים:
1. לגבי סימנים בראש השנה מה הסימנים הכי חושבים שיהיה? אני לא חושב שאצליח להשיג ראש של דג יש לזה תחליף?

-עוד דבר לגבי תפילות,איך אני אמור לקרוא תפילת מוסף יחיד עם התקיעות?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח ש"הלשמחתי" היה בציניות, כי ודאי חשוב תפילה במנין וכו', בורא עולם ישלח לך בריאות איתנה.

הסימנים זה מנהג ואינו מעכב, מה שיש יש ומה שלא לא.

התקיעות אתה תוקע בעצמך? אם כן תוכל לתקוע לך, אבל אם אתה נזקק לאחרים זה בודאי לא יהיה על סדר הברכות, אבל זה לא מעכב.

שנה טובה ומבורכת.