קבלה טובה לרפואת סבתא

שאלה:

שלום כבוד הרב,
סבתא רבה שלי מאושפזת בבית חולים במצב קשה לקחתי על עצמי בלי נדר לקרוא ברכות השחר ורוצה בלי נדר לקבל על עצמי חודש ללכת בחצאית לרפואתה האם זה נכון בשבילי?

תשובה:

בודאי מצוה גדולה ללכת בצניעות, אבל למה רק חודש? כל היהודים חייבים לקיים את מצוות התורה במידה שווה, זה לא איזה בונוס כזה שאנחנו נותנים לבורא עולם אלא חובה וזכות עצומה, להיות עבדי ה'. החשיבה כביכול כל אדם יכול לבחור את דרכו אם להיות דתי או שאינו דתי, ושני הדרכים בסדר, וכל השאר זה רק כזה לפנים משורת הדין, אינה נכונה, כל היהודים קיבלו את התורה בשווה ואין דרך אחרת.

שיהיו בשורות טובות ישועות ונחמות, שנה טובה ומבורכת ורפואה שלמה!