מה מברכים על לחם "בריוש"

שאלה:

שלום , קנינו לחם מסוג "בריוש" , נטלתי ידיי וברכתי המוציא וטעמתי ואז ראיתי שרשום שברכתו מזונות , ואכן הטעם שלו אפילו מתוק יותר מאשר חלה מתוקה רגילה , הוא ממש "שוחה " במתיקות . לכן קבעתי עליו שיעור סעודה וברכתי ברכת המזון .
האם בכלל ברכתו המוציא לאשכנזים? ליד הכשרות עצמה מופיע שברכתו מזונות אז אני מניח שזה למנהג כל העדות לא כן? (כשרשום מזונות על לחמניות אז אשכנזים יודעים מה לברך וספרדים יודעים מה עליהם לברך) אבל ה"בריוש" פחות מצוי .. אז כרשום ב.מזונות הנחתי שזה לכולם.
תודה!

תשובה:

אינני מכיר מקרוב, אבל במתכון שראיתי אין בכלל מים, רק שמן סוכר וחלב וברור שברכתו מזונות לכל הדעות והשיטות.

ברכה והצלחה ושנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם מה שהכריע את הדין למזונות זה עניין המים, אזי רשום שזה פרווה כלומר אין חלב אלא אם כן זה חלב סויה …ולא ראיתי שרשום שמכיל סויה
    אז חייב להיות מים לא ? סליחה על השאלה הקולינרית.
    האם הדין משתנה?
    תודה!

  2. כאשר הרוב מי פירות, סוכר ביצים שמן ביחס למים, אזי גם לבני אשכנז זה מזונות, ואם המים הם רוב זה המוציא, לבני ספרד בכל מקרה כאשר זה מתוך כפי שתיארת זה מזונות.

  3. לגבי המשפט שכתב הרב " כאשר הרוב מי פירות, סוכר ביצים שמן ביחס למים"-
    למה מחשיבים פה את הסוכר, אני יודע שמי פירות צריכים להיות רוב הנוזלים ,
    וסוכר אינו נוזל