בדיקת קורונה ביתית בראש השנה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם ניתן לעשות בדיקת קורונה ביתית בראש השנה?
יש בדיקה שבה מכניסים את המטוש לאחר שהוכנס לאף לתוך מבחנה ותוך חצי שעה יש תשובה
הבת שלי צריכה להיבדק ביום השביעי לאחר חשיפה לחולה כדי להשתחרר מבידוד
וזה יוצא בראש השנה

יישר כח
כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

אינני מכיר איך זה עובד, אני מניח שזה משנה גוון וכדומה, ואם כך זה אסור.

ההמלצה שלי פשוט לבדוק בערב ראש השנה, אני מאמין שזה לא משמעותי ההבדל.

בריאות איתנה ושנה טובה ומתוקה.

מקורות:

בשו”ת אבני דרך ח”ז סי’ סח דן בזה בהרחבה אם מותר לעשות בדיקת ביוץ על ידי מקלונים בשבת, או שהדבר אסור משום מלאכת צובע אף שהוא דבר שאינו מתקיים, ואסף וקיבץ מדברי פוסקי דורנו שנראה שכולם נקטו בכך לאיסור, ראה שם על פי שמירת שבת כהלכתה פרק לג סעי’ כ, ארחות שבת טו סז, והביא ממכתבו של בעל המשנת יוסף אליו שם שאסר אף הוא, ומדברי הגר”מ מאזוז שכתב לו שלכל הפחות היא מלאכה שאינה צריכה לגופה שמדרבנן אסורה [ומה שצידד שם להקל בזה בדיעבד בין השמשות תמוה לי, שהרי ודאי זמן הבדיקה אינו על דקה מסוימת, ואם יכול להמתין לבין השמשות יקדים כמה דקות ביום שישי או יאחר עד צאת הכוכבים בצאת השבת]. ולמעשה לא הקלו בזה אלא בבדיקת שתן לחולה שיש בו חשש פיקוח נפש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום,
    לפי ההנחיות אסור לצאת מבידוד לפי בדיקה שנעשתה לפני הזמן!! זה עלול לסכן חיים, כי המבודד עלול להתחיל להיות מדבק לאחר הבדיקה.
    כמו כן יש לציין שלפי הנחיות משרד הבריאות בדיקה ביתית אינה אמינה מספיק לצורך יציאה מבידוד. דרושה בדיקת pcr.
    לדעתי יש לעדכן את התשובה באתר כדי לא לסכן חיים.
    בשורות טובות.