תשלום ידני ששולם בשבת

שאלה:

אני מציעה חוברות דיגיטליות למכירה, ולצערי מישהי שילמה לי בשבת כדי לקבל את החוברות אוטומטי דרך המייל. מה דין הכסף שקיבלתי?

תשובה:

אני מבין שהיא שילמה דרך האתר? אם כן מותר לקחת את הכסף ולספק את החוברת, אבל יש לחשוב אם ניתן למנוע את זה להבא על ידי סגירת האתר בשבת. אם באה ונתנה ידנית כסף ברור שהיה אסור לקחת את הכסף, הוא הרי מוקצה לגמרי, אב אחרי שזה נעשה מותר לספק את החוברות.

מקורות:

ניתן לעיין בתשובה דומה מורחבת עם שלל מקורות שנכתבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הלקוחה ביצעה את התשלום אוטומטי דרך האתר, וגם החוברת סופקה לה אוטומטי בלי התערבות שלי.
    השאלה אם יש יש עניין ליצור איתה קשר כדי להחזיר לה את הכסף ושתשלם אח"כ שוב