פיצוי כספי לצלם שלא הקליט את האירוע

שאלה:

אני צלמת וצילמתי באיזה כנס בשביל להראות לתורמים את האירוע – היה תקלה במצלמה כל האירוע הוסרט אבל בלי להקליט ז"א בלי שמע ולא הייתה אפשרות לשחזר את השמע , האם אני צריכה לפצות את הלקוח נ.ב. כשקבעו איתי על הצילומים אני אמרתי להם שיקליטו כי ההקלטה במצלמה לא כל כך איכותית ואין לי ציוד של הקלטה מקצועית , הם לא הקליטו.

תשובה:

שלום וברכה,

הצלמת לא חייבת לשלם עבור כישלון בהסרטה, הנידון כאן האם צריך לשלם לה עבור העבודה כאשר היה רק הסרטה ללא קול, אבל היא לא צריכה לשלם על מה שלא עשתה את העבודה בשלימותה, ובפרט שאם הודיעה מראש שהמצלמה לא איכותית להקלטה ושהם יקליטו.

בהצלחה ושנה טובה.

מקורות:

מצאנו בהלכה (שוע חו"מ סימן שכח) בפועל שחייב שלא עבד בשדה, חייב הפועל לשלם עבור ההפסד של היבול שלא צמח – "אם אוביר ולא אעביד אשלם במיטבא". כאן בצלם שלא עשה את עבודתו ומנע מהם את ההסרטה, לא נוכל לחייב אותו בתשלום כיון שאין מחיר להסרטה יותר מאשר שווי התשלום לצלם. העובדה שנמנע מהם להראות את ההסרטה לנדיבים אין לכם שווי ממוני, ולכן לא ניתן לחייב ממון. בנוסף אם הצלם התנה שהם יקליטו ולא יסמכו עליו הרי זה סיבה נוספת לפטור את הצלם.