שיעור טלית קטן

שאלה:

יש לי טלית קטן שהשיעור שלה הוא בדיוק 48 ס"מ העניין הוא שזו טלית צמר וכאשר מכבסים אותה היא קצת מתכווצת והצמר מתקמט ואז יוצא שהשיעור שלה במצב הזה הוא בערך 47 ס"מ אבל אחרי מתיחה ויישור השיעור כן חוזר לעצמו. האם אפשר לצאת ידי חובה בטלית כזו לעניין שיעור הגר"ח?

תשובה:

אחרי שתתיישר ותחזור לשיעור שלה זה אפשרי, כל עוד היא מכווצת, לא. אבל ההצעה שלי, טלית קטן עולה כמה עשרות שקלים, למה ללכת בשיעור הקטן? תהדר ותקנה שיעור חזון איש ברווח ותרויח לצאת המצוה בהידור!