מתנה מגוי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קיבלתי כרטיס קניות שכתוב עליו בבולט "קרן לידידות", האם מותר להשתמש בה או שמא אני נהנה ממתנה של גוי ?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא כמו מתנה גוי כיון שזה עובר כמה וכמה ידים בדרך… באופן כללי, לגבי הקרן לידידות, אין כל בעיה לאדם פרטי ליהנות ממתנות שהם נותנים, אבל חברות ואירגונים ראוי שימנעו מכך, הם בדרך כלל לא נותנים מתנות חינם אלא רוצים להפיץ את משנתם ולהשפיע על מירקם החיים ועניני הדת בארץ ישראל… ודי למבין.

הצטרף לדיון

תגובה 1