וסת החודש ובינונית לאשה שרגילה לראות בהפרשים גדולים יותר

שאלה:

א. מה הדין לגבי עונה בינונית וכן וסת החודש, באשה שמעולם לא היה לה מחזור הקצר מ-חודש וחצי בערך. האם עדיין צריכה לחוש לוסתות אלו.
ב. ומה הדין באופן שעשתה בדיקת ביוץ ביתית יומיים לפני וסת החודש, וראתה שכעת הוא יום הביוץ, מה שאומר שהמחזור יגיע עוד כשבועיים. האם מ"מ היא צריכה לחוש לעונה בינונית וכן וסת החודש או לא.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין לה וסת קבוע לעולם עליה לחשוש שמא עכשיו היא הולכת לקבוע באופן אחר מרגילותה. חזקה זו של התרומת הדשן, שיש לה ימים שהיא מוחזקת שאינה רואה בהם, אמורה רק לגבי בדיקה של חשש רואה מחמת תשמיש בתחילת הנישואין, אבל אין לה משמעות לגבי הוסתות החודשיות.

כמו כן אין לנו יסוד בפוסקים לסמוך על בדיקת ביוץ בענין זה. כל עוד אין וסת קבועה יש לחשוש לכל ימי הפרישה קבועים בהלכה.