לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בגד לבן בשבעה נקיים

שאלה:

בדיקות ראשון ושביעי מעכבות. מה עם לבושת לבנים. מה עם מצעים לבנים. עד כמה שאתבע אותה לקיימם. כי אשה קשת רוח היא והבן.

תשובה:

מצעים לבנים ודאי לא מעכב, גם בגד לבן בדיעבד גדול יש להקל, כפי שמקילים בזה לאשה שיש לה פצעים רבים ומתקשה להטהר, אבל כדאי מאוד לדבר על ליבה שכן תעשה זאת, ובעזרת ה' בזכות הקפדתה על ההלכות תזכו לשנים טובות ומאושרות שמחות ונעימות.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצו סעיף ג: ביום שפסקה מלראות ובודקת עצמה כאמור, תלבש חלוק הבדוק לה שאין בו כתם, ובלילה תשים סדינים הבדוקים מכתמים, ומיום המחרת תתחיל לספור שבעה נקיים. הגה: ומנהג כשר הוא כשהאשה פוסקת בטהרה שתרחץ ולובשת לבנים; אמנם אם לא רחצה רק פניה של מטה, די בכך (מרדכי בשם רוקח), וכן נוהגין ואין לשנות; אבל בשעת הדחק, כגון אשה ההולכת בדרך ואין לה בגדים, תוכל לספור ז' נקיים רק שהחלוק יהיה נקי ובדוק מדם (אגור והגהות ש"ד ס"ס י"ט).

ועי' גם בערוך השולחן שם: ביום שפסקה מלראות ובודקת עצמה כמ"ש תרחץ גופה יפה דאולי נשאר איזה כתם בגופה ואח"כ תתקלקל בו כשתמצאנו ובפרט פניה של מטה ותלבש חלוק הבדוק לה כדי שאם תראה עוד יהיה הדם ניכר בחלוקה ותבדוק את החלוק מכתמים ותלבשנו ובלילה על מיטתה תשים סדינים הבדוקים מכתמים ומיום המחרת תתחיל לספור ז' נקיים וכן נהגו כל בנות ישראל הכשרות ואין לשנות אמנם בשעת הדחק כגון שהיא בדרך או בשאר טירדא אין כל זה מעכב רק תרחץ במעט מים פניה של מטה ותבדוק א"ע בדיקה יפה ותבדוק חלוקה מכתמים ויש נשים טועות דהעיקר הוא הלבישת לבנים ונקיים והבדיקה טפל כמו ששמעתי לכן החובה להודיע להן שבלא בדיקה אינה כלום [ואם הוא שעת הדחק שגם במה לרחוץ פניה של מטה אין לה וגם לא תוכל לבדוק החלוק גם זה אינו מעכב ובודקת א"ע ודיו וכן העלו האחרונים]: