תיקון כרת

שאלה:

שלום וברכה,
א( תודה שיש כאן מענה, כי לפעמים יש שאלות שלא נעים/אפשרי לשאול פנים מול פנים, ותודה שאתם נותנים כאן מענה לזה.
ב) רציתי לשאול שאלה בעניין תיקון כרת, בעוונותיי חטאתי כמה פעמים, הייתי עם גויה, כמה פעמים, ועוד כמה פעמים עם אשה נידה, היום ברוך ה' זה מאחוריי ועשיתי תשובה על זה, אבל רציתי לדעת איך לעשות תיקון כרת, ומהו בדיוק, והאם אני צריך לעשות את התיקון על כל פעם שהיינו בייחד, או על כל פעם שהיה כמכחול.., והאם זה גם על הגויה, או שיש תיקון אחר, אשמח לתשובה מפורטת, שלא תותיר בי ספקות, וגם האם צריך לעשות כמה לילות, או שזה משהו שנכלל בפעם אחת, והאם יש לזה סדר מסוימים של הלילות..?
אציין, שגם הבאתי 720 ש"ח, לשני אברכים תלמידי חכמים (לכל אחד נתתי 360 ש"ח), שחיים ממש בדוחק.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב מאוד לזכור ידידי, שעיקר העיקרי הוא התשובה, ואני מבין ששינית לגמרי דרכיך ושבת לה' בלב שלם, זה הרי נפלא ביותר! כדי להוסיף בתיקון מעבר לתשובה, כדאי לעשות פעם אחת תיקון כרת, ראה כאן וכאן כיצד עושים תיקון כרת. מלבד זאת, כדאי לעשות את התיקון שכתב הרמ"א בסוף סי' קפה ביורה דעה, של פדיון תעניות ארבעים יום, זה יוצא בערך 2000 ש"ח לצדקה, אפשר גם בתשלומים רבים וכו'.

והעיקר לשכוח את העבר ולהשקיע בלימוד תורה וקיום מצוות בחשק ובשמחה שהם תכלית הקיום ומהות התשובה.

שנה טובה ומבורכת, שמחה וטוב לבב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם נעשה פעם אחת זה בעצם 1,000 ש"ח, נניח 25 ש"ח דמי מזונות ליום [משוער] כפול 40, חשבתי אולי פעם אחת נדה ופעם שניה כנגד הגויה, כביכול על כל אחת מהנשים הללו פעם אחת תיקון. אבל זה לשיקולך.

  2. נראה לי פעם אחת על כל סוג וזהו, העיקר להתמקד בפנים קדימה, עבודת ה' מתוך שמחה ונעימות, זכית לשוב לה' יתברך, היה שמח!