מגורים משותפים כשהאישה אינה הולכת לטבול

שאלה:

אני ואשתי בהליך גירושין.
אשתי כבר מזמן לא הולכת למקווה האם מותר לי לגור איתה באותו הבית.?
באותו החדר?

תשובה:

שלם רב,

ראה בשו"ת מהרש"ם ח"ב סי' קעח שנשאל לגבי אישה שלא רצתה ללכת לטבול, ופסק המהרש"ם שיש לבעל בעיה של ייחוד, משום שהסיבה שאין ייחוד בנדה הוא משום שפת בסלו ע"י שהולכת לטבול. אולם אם היא אינה הולכת לטבול ממילא יש בעיה של ייחוד שאסור להתייחד עימה רק בעדים. אולם הגרי"ש אלישיב כתב שאין כל בעיה כזו, משום שהחשש בייחוד שהיא תתפתה לו, ואם היא תתפתה היא גם יכולה ללכת ולטבול, לכן לדעתו אין כל בעיה של מגורים ביחד בסיטואציה הזו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה זה שייך רק בימים שיכולה לטבול אך לפני ז"נ וכ"ש בעת הראיה איך נתיר לו שכן אם היא תתפתה לא סביר להניח שהיא תתפתה לעוד שבועיים…

  2. היא תתפתה להשלים עמו ותבטיח לטבול. הרי ברור שהכוונה באופן שלא פסקה בטהרה והיא צריכה ז' נקיים, אחרת על מה דיברו?