למחול לחבר שחייב לי כסף

שאלה:

שלום,

אני רוצה לדעת מה כדאי לי לעשות: משהו שהיה גר בארץ חייב לי סכום כסף קטן. אני בהחלט מוכן לוותר על זה. בכל אופן, הוא חזר לחוץ לארץ ואני אספיד כספי אם אני אצור קשר איתו.

לקראת יום הדין, אני מעדיף לסלק את עצמי ואותו מן העסק של החוב. האם אני רק צריך למחול לו בלב על הסכום ולא צריך להודיע לו על כך?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה לחבר על החוב עליך למחול לו בפה ולומר שאתה מוחל לו ולא תובע את החוב. באמירה בפה החוב מחול גם אם השני לא יודע מכך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אולי כעיצה אפשר להציע לומר בפה שאתה מוכן להאריך את זמן הפרעון לשנה הבאה וממילא הוא הוא מחזיק ההלוואה בהיתר, ואחר כך בשנה הבא תוכל גם לקיים מצות שמיטת כספים,ובכך גם להיות בטוח במנהיג העולם שלא תפסיד מזה.